Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

Carpathian Estate, arh. Jim Ruscitto

Măgura, județ Buzău
130 km de București
Preț de pornire: 2.490.000 €
În Valea Buzăului, după un drum fermecător prin păduri de tei, se deschide o priveliște neașteptată: Carpathian Estate, un domeniu conceput ca un micro-univers al relaxării și răsfățului suprem. Amplasat pe locul unei foste livezi, ce se desfășura pe 10 hectare, domeniul beneficiază de o panoramă ce se întinde până la stațiunea balneoclimaterică Sărata-Monteoru.
Terenul a fost achiziționat de actualii proprietari în 2008, iar locuința a fost construită în următorii trei ani, după planurile arhitectului american Jim Ruscitto, specializat în design de locuințe contemporane folosind ca material principal buștenii. Cabanele proiectate în anii ’90 de biroul său de arhitectură în Sun Valley (Idaho, SUA) au devenit emblematice pentru stațiunea americană de ski, elevând statutul întregului resort.
Alura rustică a lemnului (pin românesc) și pietrei naturale (adusă din Alpii Francezi, Norvegia și Brazilia) este îmbinată în mod curajos cu elemente contemporane, generând o construcție cu adevărat originală. Reședința principală de 1.200 mp cuprinde cinci spații de cazare, fiecare amenajat în mod diferit (3 camere duble cu baie en-suite și 2 apartamente), un dormitor matrimonial de 80 mp cu propriul șemineu, o zonă de zi cu două șeminee, bucătărie deschisă, spații de recreere, terase generoase și un SPA cu piscină de 22 m lungime, jacuzzi, saună și baie de aburi. Domeniul mai cuprinde o fermă, două lacuri, o livadă tânără, 50 de hectare de pădure pe care sunt plantați stejari, cireși și lămâi, o grădină de legume, o seră și o plantație de căpșuni și zmeură. Apropierea de Dealul Mare face propice plantarea viței-de-vie.
Carpathian Estate reprezintă o evadare din cotidian într-o lume de sine stătătoare, subordonată naturii, armoniei și stării de bine, în care anotimpurile se succed feeric iar timpul are răbdare.

Foto: Tudor Prisecaru

Detalii proprietate

  • 56,00 ha
  • 1200 m2
  • 933 m2
  • S+P+1E
  • Pe domeniul rezidențial de peste 7 ha se află două lacuri, livadă, o fermă, seră, grădină de legume, plantație de fructe de pădure, casa administratorului, o magazie ș.a. Proprietatea mai cuprinde și 49 ha de pădure în imediata proximitate.
  • 2009-2011
  • neclasată
  • Casă de vacanță, Centru de evenimente, Complex turistic, Reședință unifamilială
  • BZ03AHE-NC
DESCARCĂ PDF