Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

Vila Neobrâncovenească cu accente bizantine

București
zona Cotroceni
Preț de pornire: 1.750.000 €
Estimare: 2.000.000 € - 2.500.000 €
Cotroceniul interbelic, un sinonim al luxului în materie de rezidențial, și-a păstrat nealterată puterea de seducție. Iar vila Neobrâncovenească este și astăzi un etalon al bunului gust. Construită în 1929 și aflată în imediata apropiere a Arenelor BNR, spectaculoasa locuința are toate atributele unei proprietăți de lux. Suprafețele generoase, finisajele și mobilierul alese de proprietar cu ajutorul unei echipe de designeri, sala de fitness, salonul de masaj, sau liftul pentru transportul alimentelor – sunt doar câteva din trăsăturile elitiste din interiorul imobilului. Iar exteriorul este la fel de spectaculos. Vila, edificată în stil Neobrâncovenesc cu accente bizantine, este înconjurată de platani seculari, declarați monumente ale naturii. Terasa este amenajată în concordanță cu trăsăturile arhitectonice ale clădirii, iar garajul reședinței poate adăposti două mașini. Vila se vinde la cheie, mobilată și cu toate dotările și decorațiunile existente, de la televizoare LED și aparate de fitness, la obiecte decorative și de artă de secol XIX sau XX. Proprietatea a fost complet renovată în anul 2017.

Foto: Reptilianul

Prima atestare documentară a Cotrocenilor este din timpul lui Mihai Viteazul, când pe acele locuri se întindeau Codrii Vlăsiei. Pădurea era deasă fiind un ascunziş ideal pentru cei certaţi cu legea sau urmăriţi din diverse motive. Însuşi logofătul Şerban Cantacuzino, viitorul domnitor care stăpânea satul şi pădurea Cotroceniului, s-a ascuns de urmăritorii domnitorului Duca pe care voia să-l uzurpeze. După ce a ajuns domnitor, ca recunoştinţă pentru locul care i-a salvat viaţa şi pentru locuitorii care l-au adăpostit, a durat în anii 1680-82 o mănăstire pe malul Dâmboviţei, numită mănăstirea Cotroceni. Aceasta a fost serios zdruncinată de cutremurul din 1977 şi demolată în 1984.
Domnitorul Serban Cantacuzino a construit pe locul unde astăzi se află palatul Cotroceni, case domneşti şi acareturi din care se mai păstrează azi cuhiile (bucătării). Cum Cuza şi apoi regele Carol I au folosit primul palat ca reşedinţă de vară şi apoi în 1883 au construit actualul palat, în jurul lui în cartier au început să-şi ridice case militari şi oameni politici apropiaţi curţii. Cu timpul generaţiile s-au schimbat dar Cotroceniul şi-a păstrat caracterul elitist. Aici au locuit poetul Minulescu, scriitorul Liviu Rebreanu, Marin Preda, academicianul Şerban Cioculescu, sculptorul Oscar Han dar şi Ana Pauker şi alţi nomenclaturişti. Sadoveanu obişnuia să vină seara în Cotroceni să vadă apusurile de soare în flăcări de pe dealul Cotrocenilor.
Cartierul nu a putut fi distrus nici de bombardamentele din aprilie 1944, nici de megalomania lui Ceauşescu care n-a mai apucat să-l ˝modernizeze˝.
După ce Ceauşescu a terminat cu construirea cartierelor satelit în care locuieşte cea mai mare parte a populaţiei oraşului a început demolarea unor cartiere istorice din Bucureşti.
S-a construit un oraş cu utilitate dar fără identitate. Unul dintre puținele care a scăpat, a fost Cotroceniul. O plimbare pe străzile Cotroceniului de azi, printre vilele construite în perioada interbelică, îţi conferă multă linişte, relaxare şi întoarcere la Bucureştiul idilic din anii copilăriei. Casele fie sunt construite în stilul cubist al anilor 30-40, fie cele înstărite sunt în stil veneţian, fie sunt în stilul art deco, la modă în jurul anului 1925.
Suprafaţa Cotrocenilor este acoperită jumătate de parcuri, iar 90% din străzile sale au nume de doctori.

Sursă: amfostacolo.ro

Detalii proprietate

 • 467 m2
 • 725 m2
 • 517 m2
 • 248 m2
 • D+P+1E+M
 • 12
 • 6
 • 127 mp garaj și bucătărie de vară
 • 1929
 • neclasată
 • Birouri, Cafenea, Centru de evenimente, Reședință bifamilială, Reședință unifamilială, Restaurant, Salon de înfrumusețare
 • B32AHE-NC
DESCARCĂ PDF