Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

Lux în cadrul celei dintâi zone rezidențiale planificate din București - Apt. J

București
zona Parcului Ioanid
Vândut
Bucureștiul cunoștea în preajma lui 1900 o campanie intensă de sistematizare, lotizare și modernizare urbanistică și arhitecturală. Era perioada în care marile bulevarde se defineau și avea să se contureze imaginea ce definește până astăzi Capitala, însă era și momentul în care prindeau contur micile cartiere cochete ale Bucureștiului intim. Un exemplu excelent în acest caz este cartierul din preajma grădinilor Parcului Ioanid și Grădina Icoanei, cartier ce prindea contur în forma actuală în primele 2-3 decenii ale secolului XX. Delimitat de arterele mari, Dacia și Maria Rosetti, zona la care ne referim s-a dezvoltat în urma unui proces administrativ și urbanistic care a influențat pozitiv dezvoltarea rezidențială a unor străzi ca Jean-Louis Calderon, A.D. Xenopol, Polonă sau Dumbrava Roșie. Proiectul este inspirat, conform procesului verbal din 1909, de mai multe modele occidentale dintre care amintim scuarurile londoneze de pe proprietatea Bedford, New Town din Edinburgh, Parcul Monceau de la Paris. O similitudine frapantă o constituie şi Parcul Königin-Luise din Magdeburg. În 1911, pe Strada Dumbrava Roşie îşi construiseră reşedinţele principalele Doamne de Onoare ale Reginei Maria. De exemplu, la numărul 5 era casa Irinei Procopiu, construită după planurile arhitectului Ion D. Berindey, iar la numărul 13 cea a Simonei Lahovary, confidenta Reginei Maria.
Strada Dumbrava Roșie, ce leagă astăzi Piața Cantacuzino de Piața Spaniei, este fără îndoială una dintre cele mai speciale arii rezidențiale din centrul Bucureștiului.
Aflată în proximitatea imediată a Parcului Ioanid, strada și evident construcțiile de pe ea au fost direct afectate de prima încercare sistematizată de lotizare după norme occidentale, și anume lotizarea Parcului Ioanid. Astăzi zona este în proporție foarte mare protejată, fiind considerată un întreg arhitectural. Ansamblul arhitectural strada Dumbrava Roșie are o istorie de circa 100 de ani: dacă ne raportăm la lotizarea Ioanid, cea care instaura normele urbanistice și arhitecturale ce aveau să afecteze și str. Dumbrava Roșie, luăm drept punct zero anul 1909, iar dacă ne referim la anul în care strada își ia numele contemporan, punctăm anul 1923 (fosta Stradă Nouă).
Faptul că principalele Doamne de Onoare la Curtea Regală a României şi-au construit reşedinţe pe aceeaşi stradă, în aceeaşi perioadă, vorbeşte despre valoarea de reprezentativitate a acestei lotizări în epocă şi a valorii sale memoriale astăzi. Erau celebre saloanele şi seratele date de cele două doamne, unde mulţi din protipendada bucureşteană visau să fie invitaţi, unde adesea interpreta la pian Cella Delavrancea sau George Enescu la vioară.
Parte din acest ansamblu arhitectural și zonă ce a fost martora istoriei unor personalități române importante, o vilă în stil Neo-Românesc a fost convertită într-o clădire de lux de aproximativ 3.400 mp și cu 14 apartamente.
Transformarea vilei din Dumbrava Roșie cuprinde o serie de caracteristici speciale: o înălțimea medie a tavanelor de 3,70 metri, lumină naturală în toate camerele, ferestre și uși de la podea la tavan la terase, sisteme de climatizare integrate în tavane și pereți, sistem de încălzire cu ventilo-convectoare, terasă minimă de 22 metri pătrați cu grădină pentru fiecare apartament, servicii de concierge, parcare subterană, izolații fonice de înaltă calitate a tavanelor și pereților.

Acest apartament cu 3 camere este situat la etajul 3, și are o suprafață construită de 147 mp și terasa în suprafață de 20 mp. Beneficiază deasemenea de un loc de parcare subteran inclus în preț.

Detalii proprietate

  • 167 m2
  • 128 m2
  • 3
  • 3
  • 2020
  • Reședință unifamilială
  • B43AHE-NC-33
DESCARCĂ PDF