Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

„Holbina Trei Bibani”, complexul turistic de 4* din Delta Dunării

Rezervația Biosferei “Delta Dunării” (Patrimoniu mondial UNESCO)
30 km de Dunăvățu de Jos, 65 km de Tulcea
Preț de pornire: 3.000.000 €
Estimare: 5.000.000 € - 6.000.000 €

Locul în Rai nu se cumpără. Însă Raiul este acum de vânzare. Cu o suprafață de aproximativ șase ori mai mare decât cea a principatului Monaco, întins pe mai bine de 1.200 de hectare, complexul turistic “Holbina Trei Bibani” și domeniul acestuia reprezintă una dintre cele mai spectaculoase proprietăți de pe piața hotelieră. Situat în inima Deltei Dunării, resortul este o oază de confort la cele mai înalte standarde înconjurată de un peisaj virgin și sălbatic specific unei rezervații naturale.

Chiar și drumul până la aceasta proprietate este o experiență în sine. După ce treci de satul Dunavățul de Jos, ultimul bastion al civilizației, urmează o călătorie de încă 45 de minute pe canalele Deltei. Cele mai rare specii de păsări, pești care sar din apă și o liniște de sanctuar sunt doar preambulul pentru ceea ce urmează la capătul acestei veritabile expediții. Brusc, sălbăticia face loc unui complex luxos, amenajat în deplină armonie cu natura. 13 clădiri, cu o suprafață desfășurată totală de 2.796 de mp, întinse pe un teren de aproape 1,8 hectare, compun nucleul unui resort al cărui domeniu depășește în întindere state înscrise în atlasele geografice ale mapamondului. Însă, în ciuda dimensiunilor sale impresionante, “Holbina Trei Bibani” a fost gândită cu un accent deosebit pus pe intimitate. Complexul are o capacitate totală de cazare de 58 de locuri și dispune de un restaurant de patru stele care poate acomoda 60 de clienți. La acestea se adaugă 6 rulote elegante, complet dotate și utilate, care pot găzdui încă 20 de turiști. Personalul care deservește proprietatea are propriile spații de locuit, dar și o cantină special dedicată. Două pavilioane destinate organizării de evenimente, piscine, jacuzzi, debarcadere și chiar un heliport sunt alte câteva elemente care se înscriu în zestrea imobiliară a Holbinei. În plus, cele 1.270 de hectare de luciu de apă sunt amenajate cu ajutorul unor canale interioare ce însumează o suprafață construită de 129.154 de mp, proprietatea fiind delimitată de diguri cu o lungime totală de 13 kilometri. Iar digurile au o funcție dublă. Îngrădesc perimetrul, dar sunt amenajate totodată ca o uriașă pistă pentru bicicliști. Și dacă orice biker se poate declara mulțumit de ceea ce găsește aici, cu adevărat fericiți sunt pasionații de pescuit. Holbina Trei Bibani este paradisul pescarilor, o zonă desemnată de numeroși bloggeri de profil drept cel mai bun loc de prins știucă din Europa. Nu întâmplător Holbina este locul în care s-a desfășurat ani de-a rândul competiția internațională “Cupa Mondială de Știucă” iar capturile de peste un metru nu sunt tocmai o raritate.

Pentru cei cărora granițele Holbinei li se par neîncăpătoare, resortul le pune la dispoziție toate facilitatile necesare pentru a explora împrejurimile. Cu barca, șalupa, caiac-ul sau chiar cu yacht-ul, amatorii de excursii se pot aventura către Marea Neagră, Gura Portiței, Lacul Razim sau Sfântul Gheorghe.

Vastitatea și sălbăticia acestui colț din Rezervația Biosferei Delta Dunării îl propulsează și în topul celor mai spectaculoase locuri în care se organizează expediții de birdwatching. De altfel, observarea diferitelor specii de păsări sălbatice în mediul lor natural, un hobby cu tot mai mulți practicanți la nivel mondial, a devenit un motor pentru industria turismului. 50 de milioane de americani spun că plănuiesc o astfel de excursie și în Canada numărul celor care practică birdwatching l-a depășit pe cel al cărora se ocupă cu grădinăritul. Iar Holbina are tot potențialul necesar pentru a deveni o Mecca a acestei tendințe. Nu mai puțin de 325 de specii de păsări, dintre care 70 din afara Europei, vizitează an de an Delta Dunării, regiunea europeană cu cea mai mare densitate de zburătoare pe metru pătrat.

Detalii proprietate

  • 1.270,00 ha
  • 4.137 m2
  • Complexul cuprinde 27,8 ha de canale interioare și diguri perimetrale, 13 clădiri/construcții (2.800 mp): spații cazare, restaurant, piscine, debarcader, helioport ș.a.
  • 2014
  • neclasată
  • Casă de vacanță, Centru de evenimente, Complex turistic, Restaurant
  • TL01AHE-NC
DESCARCĂ PDF