Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

Domeniul viticol Drăgași, 14 hectare de soare și viță-de-vie

str. Dealul Viilor FN, sat Calina, com Prundeni, județ Vâlcea
8 km de Drăgășani
Preț de pornire: 1.650.000 €
Estimare: 1.700.000 € - 1.800.000 €
Cele mai importante criterii pentru un domeniu viticol de bună calitate sunt tipul solului, clima și orientarea față de punctele cardinale. România este binecuvântată cu câteva locuri în care toate aceste condiții se armonizează în chip fericit, creând adevărate paradisuri pentru viticultură. Zona Dragășaniului este una dintre cele mai vechi și reputate dintre ele, aici născându-se o serie de vinuri extrem de apreciate, o parte medaliate la concursuri internaționale.
Aflat în inima acestei importante zone, Domeniul Drăgași constituie un nume important, consacrat, pe piața viticolă din România. Și nu doar fiindcă natura a fost generoasă cu el, ci și pentru că aici s-a lucrat cu multă grijă, răbdare și pricepere, vinul fiind opera unor cunoscuti oenologi italieni. Domeniul se întinde pe 14 hectare, din care 7.5 hectare sunt cultivate cu viță-de-vie, iar facilitățile de producție și stocare sunt în prezent asigurate pentru mai bine de 40,000 de litri. Cele patru soiuri cultivate sunt Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris și Cabernet Sauvignon, iar brandul sub care se îmbuteliază, Pelerin, numără deja 10 vinuri.
Domeniul Drăgași ne propune o experiență senzorială completă. Vizual, impactul este copleșitor: podgoria este situată pe un versant însorit, acoperit de verdele nesfârșit al dealurilor pline de viță-de-vie, cu o vedere de vis asupra marelui Olt. Olfactiv, parfumul de ciorchini în pârg prefigurează licoarea în care aceștia se vor preface. Papilele gustative vor fi delectate în restaurantul care funcționează de asemenea ca salon de degustări, unde pot fi încercate toate sortimentele de vin alături de delicatese atent preparate. În crama umbroasă, simplitatea naturii din vie este înlocuită de baricuri de lemn, cazane din metal, sticlă și cărămidă, iar timpul pare să curgă diferit. Experiența este desăvârșită de Casa Pelerinului, o casă de oaspeți cu aspect tradițional, ce oferă cinci camere de cinci stele, finisate și dotate cu tot confortul și rafinamentul modern.
„30 de grade sub soare. 10 grade în paharul de Sauvignon Blanc. Vrei să te retragi pe verandă dar greierii nu te lasă. Pașii te duc pe aleile cu iarbă tăiată atent, îți treci mâna peste lemn de castan din Bari ce susține via și îți propui ca mâine să te trezești la 7 să auzi cum cresc boabele din care bei. Observi cum rândurile perfect paralele de Cabernet Franc se opun jocului aleatoriu al ciorchinilor. Ordine și haos. Toropeală și exaltare. Îți alegi un rând preferat, poate 23, 56 sau 8. Miroși trandafirul din capătul lui și știi că-l vei ține minte mereu.”
Victor Hugo spunea că “Dumnezeu a creat apa. Omul a creat vinul”. Domeniul Drăgași este în căutarea noului proprietar, care să îl transforme în expresia celor doi lucrând perfect împreună.

Detalii proprietate

  • 14,00 ha
  • 188 m2
  • 132 m2
  • P
  • Crama vinificație (430 mpc) , Salon de degustare cu bucătărie profesională și terasă, spații tehnice.
  • neclasată
  • Complex turistic, Domeniu viticol
  • VL06AHE-NC
DESCARCĂ PDF