Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

Apartament rafinat Art Deco din zona Capitale

zona Dorobanți - Capitale
Preț de pornire: 576.000 €
Poziționat într-o zonă istorică, pe o stradă liniștită din zona exclusivistă a Capitalelor, imobilul interbelic D+P+E+M cu 5 apartamente a fost construit în 1937/38 și oferă în prezent o oportunitate unică, fie ca investiție, fie ca locuință personală într-o zonă de mare prestigiu. Soluția constructivă aleasă a fost una inovativă pentru epocă - structură pe cadre de beton armat. Stilul modern de arhitectură se reflectă în interioarele cu spații largi, fluide, cu funcțiuni bine coordonate, menite să ofere confort deplin beneficiarilor, într-o atmosferă de un rafinament neostentativ.
Patrimoniul Art Deco a contribuit la modernizarea cadrului urban din București și reflectă din plin societatea efervescentă a anilor interbelici, pe care Mircea Eliade o descria astfel: “Eram liberi, disponibili pentru tot felul de experienţe (…) Eram prima generaţie românească necondiţionată în prealabil de un obiectiv istoric de realizat”.
Restaurat integral impecabil, cu păstrarea detaliilor originale, apartamentul de față este situat la parterul imobilului și are cinci camere, dispuse pe o suprafață utilă de 151 mp, și o terasă închisă în suprafață de 25 mp. Ferestrele ample asigură o lumină naturală abundentă, ce pune în valoare finisajele prețioase: marmură, parchet original de stejar, cu intarsii de nuc, uși masive de nuc. Terasa închisă de 25 mp este concepută ca o seră, cu ferestre ample, din care se poate admira grădina generoasă la care apartamentul are acces direct.
Amplasarea favorizată, la 200 m de Calea Dorobanți și 300 m de Bulevardul Iancu de Hunedoara, orientarea cardinală E-S-V, vederea către grădini, curtea comună de 400 mp, starea excelentă a imobilului la exterior și interior, precum și dotările complete, creează un spațiu ideal pentru reședință sau birouri.
Componenta de investiție în cazul achiziționării acestui apartament cu 5 camere este substanțial amplificată de opțiunea de cumpărare împreună cu apartamentul cu două camere situat la demisol (ce avea funcțiunea de sală de cinema în compartimentarea originală a vilei). Deși la demisol, beneficiază de vizibilitate datorită ferestrelor bine amplasate. Apartamentul de la demisol are o suprafață de aproximativ 50 mp utili și se vinde la prețul de 89,000 euro. Acest apartament nu poate fi achiziționat individual, ci doar împreună cu apartamentul de la parter. El este deja închiriat și oferă un randament bun.

Surse:
București/Bucharest: Modernism Art Deco 1920-1945. Un ghid vizual de arhitectură, Ed. Igloo, București, 2018

Foto: Gabriel Ghizdavu


Detalii proprietate

  • 151 m2
  • 5
  • 2
  • 1938
  • neclasată
  • Reședință unifamilială
  • B66AHE-NC
DESCARCĂ PDF