Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

Domeniul ecologic din Iacobeni

zona Veresszek, sat Iacobeni, comuna Plăieşii de Jos, județ Harghita
80 km față de Brașov
Vândut

La poalele munților Cașin (Kászon), pe versantul vestic, transilvănean, se află un sat desprins parcă din poveștile copilăriei. Autentic rural, specific secuiesc, întins între doi văi și străbătut de râul Cașin, satul Iacobeni și-a păstrat nealterat farmecul, ajutat de un cadru natural impresionant.
În acest peisaj de poveste se află un domeniu ce duce cu gândul la fermele din Elveția sau Austria. Tradiționalul și modernitatea s-au împletit în cel mai fericit mod, rezultând astfel o proprietate care cuprinde, pe cele 3.17 ha teren, case tradiționale restaurate și altele de factură recentă, grajduri în aceleași doua tipologii, o cabană suspendată care face deliciul copiilor, foișor cu cuptor de cărămidă și grătar, fântână arhaică, seră în care se cultivă legume bio, grădină de zarzavaturi și multe altele. Tot domeniul beneficiază de utilitățile modern, totul este făcut de calitate, cu foarte mult bun gust și o dragoste evidentă față de loc.
Trecând podețul de peste pârâul ce străbate curtea, afluent al Cașinului, urci pe dealul de peste 2 ha, parte din proprietate, și o priveliște de poveste ți se desfășoară în fața ochilor. În zare, la nici 3 km distanță, poți vedea munții și rezervația naturală în care se află un alt domeniu rupt din rai, Veresszek.

Detalii proprietate

  • 3,17 ha
  • 3 case tradiționale, de 85, 50 și 30 mp amprenta la sol; 2 șure cu grajd, 2013; 1 șură tradițională; cabană suspendată, "casa copiilor"; foișor cu cuptor de cărămida și grătar; garaj de cărămidă; seră legume bio, 2013; gradină zarzavaturi; fântână arhaică;
  • sec. XIX / 2012-2013
  • neclasată
  • Cabană de vânătoare, Casă de vacanță, Pensiune, Reședință bifamilială
  • HR02AHE-AS-NC
DESCARCĂ PDF