Abonează-te la newsletter

×

Politica de Confidențialitate

Boutique Hotel Vila Arte

București
zona Armenească
Preț de pornire: 700.000 €
Estimare: 800.000 € - 1.000.000 €
Încărcată de istorie, Vila Arte a trecut de-a lungul timpului prin mai multe transformări. De la statutul inițial de locuință, la sfârșitul sec. XIX, trece la cel de farmacie, apoi de restaurant și, în urma unor investiții majore de consolidare și renovare, din anul 2009 se transformă în boutique hotel Vila Arte.
Acum, în spatele fațadei din secolul al XIX-lea, eleganța trecutului este armonios îmbinată cu inovația de ultimă generație.
"Vila Arte Boutique Hotel" a reușit să devină un centru expozițional pentru tinerii artiști români și un punct de întâlnire pentru iubitorii de artă și design. Chiar de la intrare, ești îmbrățișat de lobby-ul de marmură albă către scările ce se îndreaptă maiestuos înspre acoperișul de sticlă de la etajul al doilea. Înainte de a ajunge în cameră, sunteți invitat la o fuziune subtilă de design pur.
Hotelul dispune de 7 camere, fiecare din ele fiind personalizată prin design, oferind astfel o ambianță de înalt rafinament. Toate camerele au pat king-size de tip platformă, aer condiționat, încuietori electronice și seifuri, TV cu ecran plat cu cablu, telefon, acces gratuit la internet Wi-Fi și minibar.
Ca un nivel suplimentar de protecție, "Vila Arte Boutique Hotel" are sistem de supraveghere și alarmă 24/7.

Printre serviciile oferite se disting următoarele:
- transport de la aeroport
- sală de conferințe
- saună și sală de fitness
- servicii de masaj la cerere
- organizare de excursii
- spălare-călcare îmbrăcăminte
- mic dejun cu alimente bio și dietetice
- control individual al climatizării

Pachetul de vânzare cuprinde imobilul cu toate dotările și societatea ce administrează brand-ul Vila Arte.

Foto: Reptilianul

În preajma lui 1900, cochetul cartier din jurul intersecției străzilor Vasile Lascăr cu Maria Rosetti, vibra prin construcțiile ce începeau să definească aspectul contemporan al locului. Vasile Lascăr, o stradă de poveste, intitulată odinioară strada Teilor (vezi planul Papassoglu din 1875), cunoștea la intersecția cu Sf. Spiridon (actuala stradă Maria Rosetti) ridicarea unei clădiri cu istorie.
Imobilul de față, cu o vechime de mai bine de 120 de ani, era construit la sfârșitul secolului al XIX-lea și intra în 1898 în posesia prosperei familii Maria și lt. col. Ioan Dumitrescu. Casa avea să găzduiască în primele decade ale secolului XX celebra farmacie a lui Gheorghe Hotăranu, una dintre cele mai vechi din București, care în 1925 se muta în noul imobil imediat lipit. Chiar dacă reședința avea să își schimbe înfățișarea și funcția (astăzi Boutique Hotel Vila Arte), trecând prin perioadele de transformare ale Bucureștiului (cele două războaie mondiale, incendii, bombardamente, demolările din perioada comunistă), ea amintește încă de farmecul de odinioară al Bucureștiului Belle Époque.

Detalii proprietate

 • 184 m2
 • 370 m2
 • 287 m2
 • 125 m2
 • S+P+1E+M
 • 9
 • 9
 • 1890
 • neclasată
 • Birouri, Centru de evenimente, Centru medical, Centru social, Hotel, Reședință unifamilială, Restaurant
 • B21AHE-NC
DESCARCĂ PDF